Iran, nye generasjonen og nye utfordringer

Karl Marx mener at menneskehetens historie preges av motsetninger, kamp og forandring. I følge dette prinsippet kan mann ikke hindre eller stoppe forandringen i samfunnet. Selv i et tradisjonelt og religiøst samfunn som Iran!

Iran er et land med mange slike ulike sider og motsetninger som skaper nye utfordringer for den umoderne myndigheten i landet. Det som er klart at ungdommer og den nye generasjonen som har vokst opp i det samme tradisjonelle samfunnet, tar avstand fra revolusjonære idealer som er oppbygd på religiøse tanker i 1979 ved islamistiske revolusjonen. Nå vil ungdommer definere seg og begreper frihet og demokratiet på nytt. De godskjenner ikke press og undertrykkelse av myndighetene.

I denne dokument filmen møter vi den nevnte generasjonen som er og ser helt anderledes ut. Men i propaganda i den Islamistiske republikken Iran, finner vi ikke noen spor av dem.


---------------------------------------------------------
Film av: Peyknett
Bilde: nettsider

Kommentarer

  1. Takk for godt tips. Interessant og realistisk dokumentar. Jeg tilbrakte tre måneder i Iran ifjor. Utrolig spennende land med mange flotte mennensker.

    Var bla. i Dizin og som resultat av det har jeg laget en webside om stedet: http://DizinSnowboard.com

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Takk at du kommentarer!

Populære innlegg