Bandet Savalan introduserer aserbajdsjansk musikk og kultur

Det har blitt vanskelig å jobbe med kulturelle virksomhet i Norge. Vanskeligere enn man kan tro. Særlig det som er med minoritetens kultur og musikk å gjøre. Det er kostbar og tidkrevende aktivitet. Derfor trenger støtte fra offentlige ellers det går ikke.
5-6 år siden bestemte vi oss til å praktisere aserbajdsjansk kultur og musikk her i Oslo. Vi tenkte å samle interesserte musikere under et tak og spille musikk til folk som er interesserte i aserbajdsjansk musikk. Med de tankene bakhodet opprettet vi bandet Savalan. Bandets leder er Tebrizli Memmed Reza. Han selv er vokalist og har tidligere gitt ut to CD-er. Bandet skulle bli et kommunikasjons nettverk for aserbajdsjanere. Vi klarte å arrangere flere programmer og konserter i Oslo.
Nedenfor ser dere to av våre plakater i forbindelse med nyttårsaften fest (2004) og Norooz id(bayram) i Oslo i 2005.

Etter hvert tenkte vi å introdusere musikken vår til norskesamfunn. Samspill international music network arrangerte en konsert for bandet i Teaterbåten førlige uke. Her dere kan se på bildene fra konserten.
Tebrizli MemmedReza vokalist og lederen til bandet Savalan

Elshad (venstre) spiller et nasjonalinstrument TAR og Ræsul (høyre) spiller kyboard. Begge to er bosatte i Nederland

Masud(venstre) bosatt i Sverige som spiller et nasjonalinstrument KAMANCHA og jeg(høyre) spiller også en nasjonalinstrument som heter GARMÅN. Det ligner på trekkspillet eller vi kan kalle den lille trekkspill.

Fredy på gitar er den eneste i bandet som har en annen bakgrunn enn aserbajdsjaner. Han er opprinelig fra Pro.

se på flere bilder

Bilder av Sevda

Kommentarer

Populære innlegg