Hvem er de svilkledde?

Hvem er de svilkledde i Iran som banker demonstranter på gatene, og som ikke blir håndtert av myndigheten? Hvem er de sivilekledde som bærer med seg pistol, batong, kniv og slår ned folk uten å bli stanset av politiet? De gasser i gatene for å skremme folk som har tenkt til å demonstrere. De kidnapper journalister og menneskerrettighetaktivister på gatene midt i lyse dagen. I går ble en av kvinneaktivistene, Shadi Sadr, kidnappet på samme måte.

Siden 1979 etter revolusjonen brukte myndigheten i Iran frivillig islamistmilits, såkalte basiji kledd i sivil til å banke alle bevegelser som kunne true myndighetenes intresser. Det var en strategi der myndigheten prøvde å lure andre om at det var folk som selv var motstander med antirevolusjonære bevegelser.

Se på videoen, hvordan de svilkledde slår ned folk og kvinner på gata:
http://www.vgtv.no/?id=22908

Nå er det ingen som tror på de påstandene lenger. Det er ingen som tror på at svilkledde er frivillige krefter. Nå begynte demonstranter selv å gjenkjenne noen av ansiktene til de svilkledde. For eksempel på bildet nedenfor ser dere en av de svilkledde i to roller. På det første ser ham som en av Ahmadinejads tilhengere i en statlig demonstrasjon, og på det andre er han i sin ekterolle.




Nå folket i Iran hjelper de uoffentlige mediene til å identifisere flere av de svilkledde krefter.
På bilde nedenfor ser dere en av dem. Han er en av lederne i Basij i en av moskéne i Tehran. Han er samtidig leder for en fabrik i Karaj. Såkalte basiji har fått låne flere miliarder toman fra banken.

Kommentarer

Populære innlegg