Fokus på iranere på norske tv-er

Det ser ut som om vi iranere har fått en god status i mediene i Norge. I det siste har tv2 begynt å spøke med iranerne på et mer seriøst nivå. Men innholdet i de programmene dreier seg egentlig mest om andre innvandregrupper enn iranerne. Iranere og særlig mennene i Iran bruker ikke silke drakter. Sannsynligvis defineres iranerne mer liberale enn de andre muslimske innvandregrupper, og derfor er det letter å spøke med deres ideologiske verdigheter. Slikt brukes iranerne som redskap for å tulle med andre innvandrere!
Et av de programmene er ”Torsdagskveld fra Nydalen” som har en fast fokus på ”iranske emner”. I denne komedien spøker komikerne med polygyni og hijab. Jeg personlig liker programmet og koser meg med dette hver torsdagskveld. Samfunnet trenger litt å komme ut av de seriøse forholdene mellom folkegrupper.
Vi ser en av de scenene: "Takk for dettttttttt!"


I tillegg kommer også et nytt program på tv2. "Ali -Reza" er navnet på programmet som kommer hver onsdag kveld. Ali- Reza er en ung iraner som har til hensikt å markedsføre en CD. Han vil bli en kjendis. Men mange utfordringer står på veien hans. Det er for første gang som en som ikke har norske etnisk bakgrunn får så mye oppmersomhet på TV. Se på musikken:
Les på persisk:
http://mokhtarbarazesh.blogspot.com/2009/11/blog-post_25.html

Kommentarer

  1. Med burka, selvmordsbombere og Araberaksent så har nok ikke "komikerne" i "Torsdag kveld fra Nydalen" mye kjennskap til Iran nei.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Takk at du kommentarer!

Populære innlegg