Er Shirin Ebadi truet eller den persiske-skriften?

En stund sto det på nyhetene at en gruppe demonstranter hadde gått til angrep på huset til Nobels fredspris-vinner Shirin Ebadi. (VG nett ) I følge mediene identifiserte demonstrantene seg som medisin- studenter!!(NRK nett ) De medisinske studentene hadde også skrevet noen stygge slagord mot Ebadi.

På bildet ser dere Ebadi som står ved siden av veggen i huset sitt og peker på slagordet. Men det som er merkelig- og morsomt- er det at ordene har blitt skrevet på feil måte. Det er derfor Nobels vinneren ler av ordet som har blitt skrevet av medisins- studenter!!
I Iran er det få personer med skolegang som skriver slike feil i et ord.
Ordet "ÆDJOZE" betyr Heks. Men det ble skrevet sånn:اجوزه . På den persiskeskriften skrives Æ på forskjellige måter. For eksempel ا , عـ og i dette tilfellet måtte det skrives slik: عجوزه

Fredsprisvinner Shirin Ebadi er ikke truet. Det er ingen grunn til internasjonal bekymring for hennes sikkerhet, sier en talsmann for myndighetene i Iran. (VG)Men det som bekymrer internasjonale iranere (!) er det at den persiskeskriften er enda mer truet enn Shrin Ebadi. Tenk at det er noen ikke utlenlandske butikker i Grønnland som skriver feil. Vi norsk-iranere mener at de demonstrantene som identifiserer seg som medisin- studenter må beherske skriften eller øve seg mer på å skrive!!!

Kommentarer

Populære innlegg