Plikt overfor de som ikke har det så godt!

Presentasjon av en person:

Mahmood Amiry- Moghaddam er en flink norsk-iransk forsker. Han kom til Norge med sine foreldre som politisk flyktning i 1985. Den unge iranske gutten gjorde det strålende på skolen. Etter gymnaset på Lørenskog gikk han videre til medisinstudiene. Han mottok Kongens fortjenestmedalje i Gull for å ha levert den beste doktorgradsavhandlingen ved med medisinske fakultetet ved Universitetet i Oslo 2004, og for hans forskning på vannkanaler i hjernen.
Mahmood er også en lidenskapelig forkjemper for menneskerettigheter i Iran.
- Vi som har kommet så langt, og har det så bra, har en plikt overfor de som ikke har det så godt. Jeg kjenner personlig veldig mange flinke mennesker i Iran som blir kastet i fengsel fordi de har andre meninger enn det eksisterende regimet, sier han. Amiry-Moghaddam ser på det totalitære regimet som en hemsko for utvikling i Iran, fordi regimet tapper landet for kunnskap.

Hans råd til andre innvandrere som ønsker å få seg en karriere i Norge, er enkel:
- Du må ha et mål og jobbe hardt for å nå det målet. Ikke ta så mye hensyn til hva som blir sagt om deg. Man kommer ikke så langt ved å klage, sier han.
- Jeg tror det er tøft for alle som kommer til et nytt land. Vi starter på null, uten noe nettverk til å hjelpe, sier han.

Kilde: Media
(Takk til Djavad for denne sendingen)
Bildene av: nrk og TV2

Kommentarer

Populære innlegg