Loppemarked, lov til å prute!

Kundene sto i kø da loppemarkedet åpnet. De som er først, finner sikkert de beste varene. Alt som skal selges, står oppstilt på rekke og rad. Etter en stund er alt blandet sammen til et eneste, stort kaos. Her er det akkurat som i vår kultur! Vi er på et av de få stedene i Norge der vi har lov til å prute. Her kan alle utlendinger uten språkproblemer, kjøpe svært billig ting som de ønsker seg. Mange av de besøkende er faste kunder. Du treffer folk du ikke har sett på lenge.
- Salam! (hei)
- Jo… salamæleikom!(hei)
Du kan høre fra mange utlendinger som passerer hverandre.

Loppemarkeder er en av fine tradisjoner i Norge som avholdes to ganger i året. Det er en folkelig innsats. Dagen før leverer folk inn ting som de ikke trenger, så i morgen blir de og de andre som en kunde til å kjøpe dem! I mange steder er de musikkorpsmedlemmer som har ansvar til å styre markedet. De jobber gratis og selger ting så billig som mulig. Pengene bruker de i korpset og kjøper musikkinstrumenter og annet utstyr de trenger.
Auksjonen er populær. Dersom noen av varene er av en så god kvalitet av de kan plukke dem ut til auksjonen. Overalt er det folk som bærer på varer de har kjøpt billig, og de ser glade og fornøyde ut.
Jeg kan si at loppemarkedet er kanskje vår første integrasjon i det norske lokalsamfunnet. Enkelt, økonomisk og uten opplæring. Der som alle ser snillere ut og alle er like.

Les mer på min iransk hjemmesdie

Kommentarer

Populære innlegg